Andre S. schreef op 10 februari 2021 16:52:
Tja. Ik heb het gedurfde statement al gemaakt. Zonder splitsingen of nieuwe aandelen 250 euro lage kant, 400 euro niks meer dan logisch vóór 2030.
En ja. Er gaat ook overheidsgeld in de mix komen. Simpelweg omdat het essentieel is. Deze transitie draait niet alleen om milieu, maar ook om winnaars en verliezers op de geopolitieke energiemarkt. De oude vormen van energieopwekking zijn niet in staat om de concurrentie aan te gaan met de nieuwe energiemix oa de combinatie wind, zon en opslag. Ga je als land/unie niet mee, dan zit je met duurdere(en smerige) energieopwekking opgescheept en zal je financieel verliezer zijn. Vanadium, Lithium etc. gaat een ongekende vraag naar zijn.
Overheden en bedrijven kunnen kiezen:
- Of investeren in grondstoffenbedrijven om ze te helpen bijbenen met de aankomende astronomische vraag en jezelf verzekeren van toegang tot deze grondstoffen. (Groei)
- Of niet investeren en explosieve prijzen op de grondstoffenmarkten door de vraag, met als gevolg hoge winsten die vervolgens weer geïnvesteerd kunnen worden in uitbreiding. (Groei)
Oftewel, groei, groei, groei. Want die transitie is onderweg en accelereert.
Maar nu eerst: Ohio 2 staat klaar voor de start om de vanadiumproductie te verdubbelen. Serieuze zaak als je kijkt waar de eerdere winsten vandaan kwamen. En nu roept de woestijn ook nog eens wanhopig om de hulp van AMG om even wat superfabrieken te bouwen?? We zijn populair.