aextracker schreef op 10 november 2024 16:38:
[...]
Bedrijven in handen van de staat blijven gespeend van strategisch commercieel vernunft, en dus verliezen hun aantrekkingskracht op termijn.
Dergelijke "quasi-algemeen nut"bedrijven worden volgestopt met ex-politici, die aldaar wet- en regelgevingen op los laten terwijl ze hun zakken vullen en afhaken als het (te) spannend wordt.
De staat is actueel al de grootste werkgever van Nederland en daarmee de aanjager van inflatie en complexiteit, die vastloopt in wet- en regelgeving om inkomstenstroom te blijven voeden, bij gebrek aan aandacht op de uitgaven.
OV, Zorg, onderwijs, diverse voorbeelden, dat het huidige staats gereguleerde model al volop onder druk staat en lijdt onder toenemende in efficientie en afnemende transparantie omtrent de vraag "hoe komt dat nou"?
Nou, dat komt, omdat de staat stuurt op inkomsten behoefte om elders ridicule uitgaven, die men rechtvaardig acht te blijven uitbouwen.
Iemand die zich afvraagt waarom OV voor de reguliere burger duurder wordt, terwijl de horde aan gratis\goedkoper reizenden jaarlijks toeneemt............ ra ra hoe kan dat.......... ?
Niemand de diepgaand publiceert over kosten posten van Euro 8-10 Mrd op 1 dossier, wat jaarlijks de staat meer kost en niet bijdraagt tot een verbetering van de produktiviteit, danwel het BNP.........
Simpele vraag.......... de bevolking vergrijst, het % jongeren neemt af en toch moet er jaarlijks meer geinvesteerd worden in onderwijs........... ra ra hoe kan dat........... ?
............... dat kan door een totaal inefficiente bedrijfsvoering waar kosten begrotingen volgemaakt moeten worden om de begroting van het opvolgende jaar veilig te stellen................ geen prikkels tot efficientie en de vraag;
- Hoeveel FTE's en kosten vertonen de gem. opleiding per leerling qua ontwikkeling die onderwijs genoot in 2014 vs. 2024 ?
- Wat veroorzaakt de trend ?
- Hoe droegen de meerkosten bij aan de produktiviteitsverbetering in Nederland (gecorrigeerd na aftrek inflatie) ?