lodewijk70 schreef op 27 juli 2011 20:27:
[...]
Hoe ze het precies ingepakt hebben weet ik natuurlijk niet, maar het komt in principe op het volgende neer:
Er zijn 2 rechtspersonen (A en B) waarvan er per dag één de laat vult, en één de bied. Met grote aantallen, zodat de koers lekker stevig vast staat.
Als de argeloze particulier nu koopt op de laat koopt, koopt hij bijna altijd van rechtspersoon B. Die aandelen zijn ze kwijt. Legt hij op de bied in, dan krijgt hij wonder boven wonder (want 2 miljoen in de bied met een omzet van 400K) toch altijd een fijn pakketje.
Bij verkopen is het wat lastiger (want dat hebben ze liever niet), maar als hij zijn aandelen op de laatkoers aanbiedt dan raakt hij ze nooit kwijt. Ook worden tussen rechtspersoon A en B nog aandelen heen-en-weer geschoven, zo lijkt het nog wat. Maar die schuiven de volgende dag gewoon weer van B naar A, dan draaien ze de rollen gewoon om.
Enfin, aan het einde van de dag zullen A en B samen altijd weer minder aandelen hebben. Dat is verder pure winst, wat de koers doet interesseert niet, een reverse splitje is zo gedaan.
Op deze manier kunnen ze welhaast eeuwig doorgaan met aandelen uitgeven en in de maag van particulieren splitsen (er is heus geen fonds meer dat nog in Antonov belegt). Zelfs al raken ze maar 100.000 aandelen kwijt, dat is dan toch nog rond de 8.000 euro. Tikt toch lekker aan met 22 beursdagen per maand.