Aansluitend op het vorige bericht de vervolgcorrespondentie, die ik heden heb gevoerd met Delta Lloyd.
"Delta Lloyd kan geen garantie geven voor het dividend. Volgens het dividendbeleid moet de solvabiliteit van Delta Lloyd Groep minimaal tussen de 160%-175% zijn.
Met de presentatie van de halfjaarcijfers hebben we aangegeven dat de solvabiliteit voor Delta Lloyd Groep per eind juni gelijk is aan 203% (voor de onderliggende verzekeringsentiteiten 237%). En we hebben aangegeven dat per eind juli de solvabiliteit nog ruim boven de target van minimaal 160-175% solvabiliteit voor Delta Lloyd Groep ligt. Verder hebben we hier geen publicatie over gedaan.
Het interim dividend over 2011 is reeds uitgekeerd. Een voorstel voor het slotdividend over 2011 zal worden gedaan per 8 maart 2011 onder voorbehoud van goedkeuring door de Algemene vergadering van Aandeelhouders.
In onderstaande mail heb ik willen aangeven dat het in stand houden van het dividend de hoogste prioriteit heeft voor Delta Lloyd en dat we de intentie hebben om het met minimaal 3% te laten groeien. Dit is echter geen garantie.
Mocht u nog aanvullende vragen hebben dan hoor ik het graag.
Geachte mevrouw ,
Nogmaals bedankt voor uw reactie.
Ik heb zojuist onderstaande informatie gevonden.
Mijn vraag is nu: klopt deze informatie of is ABN Amro de boel aan het overdrijven c.q. heeft die bank het verhaal verzonnen?
Daaruit blijkt dat bij u al veel bekend is over het eventueel schrappen van het dividend omdat de solvabiliteit tot 140% gaat dalen.
Daarnaast zou door Delta Lloyd aan de ABN al bekend zijn gemaakt dat de solvabiliteit begin september 2011 op 159% ligt.
Graag een eerlijk en oprecht antwoord.
Met vriendelijke groet
AMSTERDAM (Dow Jones)--ABN Amro verlaagt het advies voor Delta Lloyd (DL.AE) naar hold van buy, en het koersdoel naar EUR13,50, van EUR19. Beleggers dreigen dividend mis te lopen als de financiele markten verder verslechteren, vreest analist Jan Willem Weidema. Daarbij is in de huidige situatie minder kans op nieuwe pensioencontracten en ook niet op de gewenste expansie in Belgie. Als Nederland in een recessie belandt, en de economen van ABN Amro schatten die kans op 30%, zou de rente voor het einde van het jaar 30 basispunten dalen. De solvabiliteit van Delta Lloyd zou daardoor dalen tot ruim onder de 160%, wat betekent dat het dividend geheel of deels zal worden geschrapt. De solvabiliteit kwam vorige week vrijdag al op 159% en de bank houdt rekening met verdere dalingen tot 140%. Het aandeel Delta Lloyd staat maandag rond 14.45 uur 6,4% lager op EUR10,73, in een negatief gestemde markt. De Midkap-index daalt 3,6%. (AVR)
Geachte heer ,
De gerapporteerde solvabiliteit in het rapport van ABN Amro is een schatting gemaakt door de analisten van ABN Amro en geen bericht dat Delta Lloyd naar buiten heeft gebracht.
Met de presentatie van de halfjaarcijfers hebben we aangegeven dat de solvabiliteit voor Delta Lloyd Groep per eind juni gelijk is aan 203% (voor de onderliggende verzekeringsentiteiten 237%). En we hebben aangegeven dat per eind juli de solvabiliteit nog ruim boven de target van minimaal 160-175% solvabiliteit voor Delta Lloyd Groep ligt. We hebben geen update van de solvabiliteit gegeven na deze datum.
Met vriendelijk groet,
Uit het vorenstaande blijkt, dat die analisten van ABN een schatting maken die nergens op gebaseerd is. Zo zal dat ook gaan met andere zaken die de koers in negatieve zin beïnvloeden. In feite zijn deze analisten pure bedriegers, die om de een of andere reden de boel omlaag praten.
Groet